Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Stávka, stávka, pořád samá stávka

Už několik dní se na mne ze všech médií hrnou informace o stávce a o tom, jak odboráři stávkují i za mne resp. o tom, jak si mne berou jako rukojmí - podle toho, kdo se v článku k věci vyjadřuje. A mě už to docela přestává bavit.

Takže milí odboráři, když při stávce zablokujete hlavní tahy, tak trestáte občany. Trestáte ty lidi, co vás platí z daní, trestáte firmy, které vás platí z daní. Prostě trestáte a vydíráte ty, jejichž jedinou vinou je, že se ve volbách nerozhodli tak, jak by se to líbilo vám. Zkomplikujte jim život, oberte je o peníze a garantuju vám, že tím vyrobíte z lidí příznivce reforem. I kdyby jen proto, aby vám mohli oplatit to, co jste jim provedli.

Jestli jsem to správně pochopil, tak protestujete proti změnám, které chystá vláda a parlament, TAK PROČ SAKRA NEJDETE OMEZOVAT JE?! Zablokujte poslancům, senátorům a členům vlády přístup do práce, zablokujte jim vozidla, aby museli pěšky, obklopte je a skandujte jim do uší, zablokujte jim přístup do domu, zablokujte jim přístup do MHD, zablokujte jim přístup do obchodů a restaurací, potrapte je jak jen je v mezích zákona možné, aby si uvědomili, jaké to je, když obyčejný občan jde pěšky, protože nemá na MHD, natož na auto, když si mus vystačit s rohlíkem místo restaurace, když neví, jestli se vůbec dostane večer v pořádku domů.

Obyčejní občané téhle země se k takovému protestu velmi svižně přidají, protože nepochybuju o tom, že většina jich už dávno lituje svojí volby a ráda by svým zvoleným zástupcům důrazně připomněla, k čemu se před volbami závázali. A nebudete potřebovat davy, protože místo omplikování životů více než milionu lidí, bude stačit potrápit sotva tři stovky.

Přestaňte si brát za rukojmí normální lidi. Přestaňte je nutit, aby za vás udělali špinavou práci, do které se vám nechce, protože vás platíme ze svých daní a vy nám máte poskytovat služby. Zvykněte si, že když chcete výsledky, tak to musíte odmakat sami a že když přinutíte jiné, aby to odmakali za vás, tak vás budou nenávidět.

Jestli chcete stávkovat za nás ostatní a chcete k tomu naši podporu, tak to udělejte tak, ať z toho mámě prospěch a my se k vám rádi přidáme. Omezte a blokujte ty, kdo ty mizerné reformy připravili a zjistíte, že se s dobrovolníky roztrhl pytel. To je totiž jediný způsob, jak změnit něco doopravdy a ne jen na papíře, ne jen jako, aby se národ nebouřil a ne jen pro několik vyvolených.

Autor: Jan Hora | pondělí 13.6.2011 12:50 | karma článku: 13,75 | přečteno: 834x
  • Další články autora

Jan Hora

O doménách

Po delší době jsem se rozhodl opět něco napsat. Mé předchozí články byly několikrát označeny za špatně skrývanou reklamu, takže jsem se rozhodl změnit přístup a psát o svém oboru, kterým je IT - především oblast online marketingu a e-commerce. Tohle je první z takových článků a je inspirován zajímavým dotazem, který mi položila jedna žákyně z kurzu, který jsem vedl. Snad ho v záplavě politických komentářů někdo shledá užitečným :)

17.11.2012 v 9:05 | Karma: 8,36 | Přečteno: 587x | Diskuse| Ostatní

Jan Hora

Nade všechny "soft skills" je selský rozum

Jak je z některých mých blogů patrné, jsem absolventem kurzu Davida Grubera, a tedy logicky nemohu nebýt jeho příznivcem.. A v tomto blogu bych Vám chtěl nabídnout recenzi jeho nejnovější knížky “Bude hůř, ale vám bude líp”, kterou jsem přečetl, jak jinak, jedním dechem :)

13.2.2012 v 8:48 | Karma: 9,92 | Přečteno: 1834x | Diskuse| Kultura

Jan Hora

Krátké zamyšlení na téma odchodu Václava Havla

O Václavu Havlovi bylo v posledních napsáno mnoho obdivného a mnoho kritického či dokonce nenávistného. Neustále musím myslet na to, co vidím v pozadí toho všeho. A z toho co vidím jsem smutný.

21.12.2011 v 13:45 | Karma: 15,32 | Přečteno: 1425x | Diskuse| Ostatní

Jan Hora

Vzdělání trochu jinak – dnes o angličtině

Opět jsem četl v novinách, že se naše mládež neumí učit. Kdyby to nebylo smutné, jsou ty paradoxy k smíchu. Studovat nějakou atraktivní školu – to ano, to chce každý. Učit se, soustavně neúnavně tvrdě psychicky dřít – to však nechce téměř nikdo a při dnešní stavu českého školství to ani není většinou třeba. Každý dnes považuje vzdělání za něco, na co má právo – a to bez ohledu na to, jestli vynaložil odpovídající úsilí.

22.9.2011 v 9:01 | Karma: 10,17 | Přečteno: 1311x | Diskuse| Společnost

Jan Hora

Vzdělání trochu jinak

To, že v našem českém školství oproti minulým dobám upadá kázeň, upadá morálka i kvalita výuky, to nikoho už ani nepřekvapuje. Člověku připadá, že stále více studentů dělá školu vlastně jen pro ten „papír“. Maturitní vysvědčení, diplom a podobně. Pak se jdou ucházet o zaměstnání. Personalista vidí požadovaný papír, odškrtne si splněný kvalifikační požadavek a víc ho nezajímá. Že maturant z českého jazyka mluví jak dlaždič a udělá během pár minut ve svém pracovním mluveném projevu tolik hrubých chyb, že správně neměl projít ani základní školou? Jistě znáte ten vtip, kdy jeden absolvent vysoké školy říká druhému: „Když vidím, jakej já jsem inženýr, tak se docela bojím jít k doktorovi.“ Tento blog ale nebude obvyklým nadáváním na dnešní poměry, tenhle bude trošku jiný...

12.9.2011 v 9:36 | Karma: 11,53 | Přečteno: 1392x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1122x
Původem mimopražský, v Praze žije již osm let a i když se to podle fotografie nezdá, je mu 27 let. IT (a nejen IT) konzultant na volné noze. Zajímá se o politickou a ekonomickou situaci ČR. Chce se podělit o své myšlenky aby zjistil, zda je někdo alespoň částečně sdílí.